Elkészítés: Először a tejet meglangyosítjuk, kevés cukrot teszünk bele, és felfuttatjuk benne az élesztőt, majd a többi hozzávalóval összekeverjük, hogy lágy tésztát kapjunk. Letakarjuk, és kelesztjük 15 percig.
Utána 6 észre osztjuk, ebből 2 adagba belekeverjük a kakaóport.
Utána kígyóformákat sodrunk belőle, 2 fehér és 1 kakaós kígyódarabot összefonunk. Ugyanezt megismételjük még egyszer (mert 2 kalácsunk lesz).
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, lekenjük felvert tojással, majd még 10 percig kelesztjük.
Végül előmelegített sütőben 190 fokon megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre