Elkészítés: Az élesztőt kevés cukorral eldörzsöljük, majd 0,5 dl langyos tejjel 5 percig kelesztjük. Ezután a liszttel, a cukorral, a langyos tejjel, a vajjal vagy margarinnal, a tojásokkal és egy csipet sóval bedagasztjuk. Beletesszük a mazsolát, és a tésztát összedolgozzuk. Akkor jó, ha sima, hólyagos. A tetejét liszttel megszórjuk, konyharuhával letakarjuk, és megkelesztjük. Ezután lisztezett gyúródeszkára borítjuk, és három darabra osztjuk, ezeket egyesével kisodorjuk. A szálakat összefonjuk, egy kikent tepsire tesszük, tojással megkenjük, és kelni hagyjuk. Ha megkelt, újra bekenjük tojással, és előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük, közepes hőfokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre