Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Fonott foszlós tejeskalács

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Fonott foszlós tejeskalács

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 70
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 10 dkg porcukor
  • 8 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál só
  • 9 dl tej
  • A kalács lekenéséhez:
  • 1 db tojássárgája
  • A kalács locsolásához:
  • 1/2 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk. Háromszorosára kelesztjük.

A tésztát 8 darabba vágjuk. 4-4 kisodrott rudat összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még fél órát kelesztjük.

Tojássárgájával lekenjük (1 mokkáskanál cukrot kevertem bele).
Lassú tűznél sütjük.

A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.

Megjegyzés:

A tésztában NINCS tojás! Most fél adagban sütöttem, 1 rudat.

A receptet és a fotót Ditti56 küldte. Köszönjük!



ditti56 receptjeiből:
Túrós pite, ahogy Edit készíti
Narancsos túrófánk
Vienetta torta
Ananászkrémes sütemény
Csikós tokány, ahogy Edit készíti
Töltött oldalas
Karajszeletek almás palacsintabundában
Ragacsos-mázas oldalas
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. április 6. (péntek) 22:23
    Kisodrod a rudakat egyenként,úgy egy arasznyira. Ezután mindegyiket ,egyenként összegömbölyíted hosszában. Olyan lesz,mint a sodrófa alakja. 4 ilyen alakzatot összefogsz és fonod,mint a hajat. A recepthez még annyit fűznék,amikor dagasztod mind a 9 dl tejet ne tedd bele,csak apránként és meglátod,hogy milyen lesz az állaga. Nem egyformák a lisztek sem,lehet,hogy 7 dl is elég lesz.
Receptválogatás
Kínai kedvencek
A kínai konyha kedvelt fogásait otthon is elkészíthetjük, nem is olyan bonyolultak!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Vörös zöldségcurry Vörös zöldségcurry
Grillázsos piramis Grillázsos piramis
Angyalruha-torta (Raffaello-torta) Angyalruha-torta (Raffaello-torta)
Burgonya-pizza (gluténmentes) Burgonya-pizza (gluténmentes)
Avokádós töltött tojás Avokádós töltött tojás
Brokkolifőzelék csirkemellel Brokkolifőzelék csirkemellel
Csokis karamellszelet Csokis karamellszelet
Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal Fehérboros székelykáposzta húsgombóccal
Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús Gyömbéres-fűszeres pirított darált hús
Zöldségágyon sült csirke Zöldségágyon sült csirke
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123768_almas-pite-110.jpg Kedvenc ételeink kis csavarral

Azt sem tudom, hol kezdjem, hol vegyem fel a fonalat, mert annyi minden történt a konyhában az elmúlt héten. Készültek klasszikus…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123763_marciusi-110.jpg Márciusi gasztroprogramok

A böjti időszak programjaiban még akad télbúcsúztató, de a hó végén esedékes húsvétváró, borkóstoló rendezvények már inkább a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123743_krumplifozelek-110.jpg Burgonyafőzelék szárzellerrel – liszt nélkül

Egyszerű alapanyagokból kis rafinériával különlegesen ízletes főzeléket lehet varázsolni az asztalra. A főzeléket sokféleképpen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123748_telifagyi-110.jpg Télifagyi, gyerekkorunk kedvence

A téli fagylalt, azaz a télifagyi igazi retro édesség, amely olyan rajongótáborra tett szert a hetvenes években, hogy ez a múlni…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept