Elkészítés: Az élesztőt kevés tejjel és cukorral felfuttatjuk. A többi hozzávalóival jól kidolgozzuk. Háromszorosára kelesztjük.
A tésztát 8 darabba vágjuk. 4-4 kisodrott rudat összefonunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Még fél órát kelesztjük.
Tojássárgájával lekenjük (1 mokkáskanál cukrot kevertem bele).
Lassú tűznél sütjük.
A sütés vége felé, amikor már majdnem kész, akkor a 1/2 dl tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz a kalács szép foszlós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre