Elkészítés: Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk, majd a lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojássárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval és annyi tejjel, hogy puha legyen, jól kidolgozzuk. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat dolgozunk bele. Kétszeresére kelesztjük.
A tésztát átgyúrjuk, 3 rudat formálunk belőle, és szorosan összefonjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, tojássárgával lekenjük, és addig kelesztjük még letakarva, míg a tepsit ki nem tölti.
Előmelegített sütőben kis lángon szép pirosra sütjük. A sütés vége felé 1 dl meleg tejben 1 csomag vaníliás cukrot összekeverünk, és a kalácsot meglocsoljuk. Ettől lesz szép fényes és foszlós.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre