Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fonott almás pite torta

120 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 1 db tojás
  • 18 dkg vaj
  • ¾ csésze tej
  • 60 dkg liszt
  • 4 ek cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 1 db citrom reszelt héja
  • pici só.
  • Az almatöltelékhez:
  • 1-2 kg alma
  • cukor (ízlés szerint)
  • fahéj (ízlés szerint)
  • 1 ek zsemlemorzsa
  • A kenéshez:
  • 2 db tojás sárgája.

Elkészítés

  1. Pici cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. Előmelegítjük a sütőt 170°C-ra.
  2. Az átszitált lisztben elmorzsoljuk a vajat, majd hozzáadjuk a futatott élesztőt, a maradék cukrot, a sót és a citrom reszelt héját. Jól összedolgozzuk, majd picit pihentetjük míg elkészítjük a tölteléket.
  3. Megpucoljuk és megreszeljük az almát, majd ízlés szerint cukrozzuk és rakunk bele fahéjat.
  4. Elharmadoljuk a tésztát és a nagyobb részt lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd belefektetjük a vajjal kikent, és liszttel megszórt piteformába. Ügyelek arra, hogy a tészta a szélére is jusson. Megszórjuk a morzsával és rárakjuk a kifacsart almatölteléket. A maradék tésztát kinyújtjuk és csíkokra vágjuk és rácsozhatjuk, ha ügyesek vagyunk egymásba fonhatjuk. Felvert tojás sárgájával megkenve berakjuk az előmelegített sütőbe és 30-40 perc alatt megsütjük. Tálalás előtt megporcukrozzuk.

    13 EGYSZERŰ ALMÁS SÜTEMÉNY 

NORMANN ALMATORTA

Megjegyzés

Kicsit munkás, de megéri :) - Spider Girl

Ezek is érdekelhetnek

Friss