Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fonott almás lepény

default user icon
4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg élesztő
  • annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
  • A töltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A tölteléket a dió kivételével egy lábasban megpároljuk.
    Ha kész, belerakjuk a diót (ha sok leve marad, szűrjük le).

    A tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a hosszabbik oldalait kb. 2 cm mélyen bevagdaljuk. A közepére halmozzuk az almát, és a csíkokat felváltva egymás után ráhajtogatjuk. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin