Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fonott almás lepény

MME MME
4.4/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 75 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 5 dkg cukor
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg élesztő
  • annyi tej, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk
  • A töltelékhez:
  • 1 kg reszelt alma
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl víz
  • fahéj
  • őrölt szegfűszeg
  • 10 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból könnyű tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A tölteléket a dió kivételével egy lábasban megpároljuk.
Ha kész, belerakjuk a diót (ha sok leve marad, szűrjük le).

A tésztát egyenként téglalap alakúra kinyújtjuk, majd a hosszabbik oldalait kb. 2 cm mélyen bevagdaljuk. A közepére halmozzuk az almát, és a csíkokat felváltva egymás után ráhajtogatjuk. Felvert tojással megkenjük, és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

Ezek is érdekelhetnek