Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fondorlatos barackmártás

MME MME
4.3/5
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • vaj vagy margarin
  • méz
  • őszibarack
  • némi alkohol (lehet kevés konyak, vörös- vagy desszertbor)
  • fahéj
  • szerecsendió
  • szegfűszeg vagy -bors
  • csipetnyi fehérbors
  • csipetnyi pirospaprika
  • balzsamecet

Elkészítés

Elkészítés: Felforrósítom a vajat, megolvasztom rajta a mézet (1-2 evőkanálnyit), majd beleforgatom a nem túl apróra vágott őszibarackot. Felengedem némi alkohollal, fűszerezem - nem kell megijedni a látszólag ide nem illő fűszerektől!, fedő alatt összeforralom. Hús mellé mártásnak tálalom.

Megjegyzés

Roston sült húsok mellé isteni, kicsit pikáns, édes mártás. Nagyon könnyen elkészíthető, mégis különleges ízvilágú. - MME

Ezek is érdekelhetnek