Fondant

default user icon
4

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg cukor
  • 2,5 dl víz
  • 1 kiskanál ecet

Elkészítés

    Elkészítés: Egy nagyobb edénybe beleöntjük a vizet és az ecetet, beletesszük a cukrrot, felforraljuk. Addig főzzük, míg fehéren átlátszó és hólyagokat vet, majd a tűzről levéve kihűlésig keverjük.

    Csoki fondant-hoz a kész cukoralapba (még melegen) 20-25 dkg darált csokoládét és 1-2 kanál feketekávét keverünk.

    Színes fondant elkészítéséhez használhatunk ételfestéket vagy gyümölcsszörpöt is.

    Az elkészült máz torták díszítésére kitűnően alkalmas. Ugyanolyan szép, csak sokkal olcsóbb, mint a marcipán.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó Marianna 6 évvel ezelőtt
Ez a recept nem nyújtható torta bevonására, és díszek készítésére való fondant recept, hanem egy egyszerű kenhető cukormáz receptje!!!!! A fondantba kell zselatin, méz és nyújtható masszát lehet belőle gyúrni, hasonlót a marcipánhoz. Hibás a recept neve!!!
Juhász Olga 7 évvel ezelőtt
Kedves receptíró! Kíváncsian várom a válaszodat az első hozzászóló kérdéseire. Én már többször készítettem itthon fondant borítású tortát, nekem nem ez a recept van meg. Érdekelne a végeredmény is, és maga a recept kicsit kibővített változata. Merthogy a fondant eléggé ragadós massza, a munkalapot például bőven szórni kell porcukorral és étkezési keményítővel. Ilyen és ehhez hasonló praktikákkal javasolnám, hogy bővítsd ki a receptedet.
Kovács Patrícia 7 évvel ezelőtt
Ezt muszáj lesz ki próbálnom!
Szilvi 7 évvel ezelőtt
Kedves Torzsi Szeretném megkérdezni hogy amikor kihűlt a massza mennyi idő múlva formázható. Én betettem a hűtőbe és még mindig nem olyan kemény hogy formázni lehessen. Lehet hogy elszúrtam az arányt? Nem hiszem... Egyébként a tortadíszítés előtt mennyi idővel - hány nappal korábban - célszerű megcsinálni? Köszönöm gsziszka

Hasonló Receptek

Magazin