Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Folyékony fogyasztószerek

Régóta fogyókúrázol, és mégsem látod az eredményt? Ne csüggedj, a megoldás egyszerűbb, mint gondolnád! Készíts energiadús, zsírégető italokat, és amikor rádtör a nassolás, édesség helyett ezekkel űzd el a kínzó éhséget!

Persze az ital önmagában kevés ahhoz, hogy megszabadulj a felesleges kilóktól, ezért nagyon fontos, hogy továbbra is tartsd a kalóriaszegény étrendet, és mozogj, sétálj minél többet!

Grépfrút-koktél: Felfűti az anyagcserét

Ez a koktél tele van C-vitaminnal és béta-karotinnal, de gazdag a víztelenítéshez szükséges káliumban és kálciumban is. A grépfrútlé meggyorsítja az anyagcserét, és a zsírégetést.
Naponta 3-szor igyál egy-egy grépfrút-koktélt!
Elkészítés: Keverj össze 2 dl grépfrútlevet 1 dl zöldteát és egy csipetnyi gyömbért.

Csicsóka-ital: Laktat

Nincs annál rosszabb, amikor fogyózónak éheznie kell. Az éhség leküzdésére a legjobb ellenszer a csicsóka. Kalória- és zsírszegény, viszont rendkívül gazdag ásványianyagokban és vitaminokban.
Minden étkezés előtt igyál egy csésze csicsóka-italt!
Elkészítés: Keverj össze 1 dl csicsókalevet 1 dl répalével, 1/2 dl hideg csipkebogyó-teával, 2 teáskanálnyi búzacsírával és vadítsd meg egy csipetnyi őrölt borssal.

Káposzta-koktél: Zsírégető

A fehér káposzta magnéziumban és C-vitaminban gazdag, segít a zsírraktárak megcsapolásában. Fokozza a sejtszintű anyagcserét illetve a zsírégetést.
Délután vagy kora este igyál egy pohár káposzta-koktélt!
Elkészítés: Keverj össze 1,5 dl jéghideg savanyúkáposzta-levet 0,7 dl almalével, adj hozzá 4 evőkanálnyi juharszirupot vagy 2 evőkanálnyi mézet.

Banán-ital: stressz-csökkentő

Megszünteti a diétás-stresszt. Magas kálciumtartalmának köszönhetően az egyik legjobb víztelenítő. Gazdag ballasztanyagokban és az idegeket karbantartó magnéziumban.
Idegesség esetén: Készíts banánturmixot, és lassan kortyold el!
Elkészítés: 1,5 dl banánléből, 1/2 dl hideg tejből, 1/2 dl hideg Roibush teából, teáskanálnyi kókuszreszelékből és 2-3 levélnyi mentalevélből készíts turmixot!

Paradicsom-mix: Legyűri az éhségrohamokat

A paradicsom tucatnyi vitamint és ásványianyagot tartalmaz. Kalóriaszegény, így 10 deka paradicsom mindössze 18 kalóriát tartalmaz. Az éhség egyik legjobb ellenszere, így bátran fogyasztható.
Ha nagyon éhes vagy, igyál paradicsom-koktélt!
Elkészítés: turmixolj össze 2 dl paradicsomlét, 2 teáskanál zabpelyhet, csipet őrölt koriandert és egy teáskanálnyi szezámmagot.

Papaya-ital: Megakadályozza a szorulást

Az édes gyümölcs – akárcsak az ananász – valóságos enzimbomba. A benne található papayofin nevű enzim felpörgeti a zsírégetést.
Reggeli, ebéd és vacsora után igyál egy csésze papaya-italt!
Elkészítés: 2,5 dl papayalevet keverj össze 1/2 zöld citrom levével, egy csipet őrölt fahéjjal, és egy csipet édesítővel.

Csalán-mix: Víztelenít és méregtelenít

A csalán-ital az egyik legjobb természetese vízhajtó és méregtelenítő gyógynövény, amely jótékonyan hat az anyagcserére is.
Minden nap reggeli előtt igyál meg egy pohár csalánitalt!
Elkészítés: Keverd össze a következőket: 2 dl langyos víz, teáskanálnyi méz, 2 evőkanál almaecet és 4 evőkanálnyi csalán-sűrítmény.

Ezek is érdekelhetnek

Friss