A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét habosra keverjük a cukorral. A megtisztított répákat a reszelő kisebb lyukán lereszeljük (vagy aprítógépben finomra aprítjuk). A puha vajat a vaníliás cukorral kikeverjük egy elektromos habverővel, majd egyesével hozzáadjuka tojások sárgáját.
Hozzáadjuk a narancs lereszelt héját és a levét is, valamint a sütőporral elkevert lisztet és a lereszelt sárgarépát, majd a tojásfehérjék felvert habját.
Egy nagy méretű, peremes tepsit kibélelünk sütőpapírral, beelsimítjuk a massza 2/3 részét. A maradékba belekeverjük a darált mákot és foltokban rászórjuk a tepsiben lévő masszára. Előmelegített sütőben kb. 170 fokon kb. 20 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük.
A tetejét megszúrjuk vaníliás porcukorral, és kifliket szaggatunk belőle pogácsaszaggatóval vagy pohárral.
Mióta kipróbáltam ezt a sütit, nagy kedvenc lett. Nagyon finom könnyű, puha, nem túl édes. Nem kell megijedni a répától, nem lehet érezni benne sőt, finom szaftossá teszi a süteményt. Ez egy dupla adag egyébként, ezért nagy tepsi kell hozzá. - Galcsill
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!