Előkészítés: A gombát megtisztítjuk, felszeleteljük. A májat megmossuk, lehártyázzuk. A friss fűszereket lemossuk, apróra vágjuk. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kiterítünk 4 nagy alufólia lapot, megkenjük olajjal, rászórjuk a gombát. Sóval, őrölt borssal, a finomra vágott zöldfűszerekkel meghintjük, majd mindegyikre egy-egy májat fektetünk. Nem túl szorosan becsomagoljuk, a sütő rostélyára helyezzük a csomagokat, és kb. 20 perc alatt megsütjük. Zöldségkörettel vagy friss kenyérrel kínáljuk. Nyáron faszénparázs felett is megsüthetjük.
Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 35 perc múlva
1 adag: 369 kcal (köret nélkül)
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre