Fóliában sült hal

default user icon
8 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 4 szelet hal
  • 1 mokkáskanál fűszerpaprika
  • 1 mokkáskanál szárított kapor
  • 1 mokkáskanál fokhagymapor
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

    Előkészítés: A halszeleteket megmossuk, besózzuk, megszórjuk a fűszerekkel. A hagymát meghámozzuk, és felkarikázzuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.

    Elkészítés: Olajat cseppentünk egy nagy darab alufóliára, rátesszük a halat, a hagymát, és becsomagoljuk. A halat a sütőben kb. 15-20 percig sütjük. Készíthetjük a szabadban, grillrácson is.

    Munka: kb. 20 perc
    Fogyasztható: kb. 40 perc múlva
    1 adag: 156 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

lincsi74 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, krumplival, brokkolival, külön-külön csomagolva. Köszi a receptet.
Maróti Zsófia 8 évvel ezelőtt
Hmmmm ez valami mennyei volt. Tegnap este a vacsi ez volt nálunk, és hatalmas sikert arattam vele:D Én személy szerint nagyon kapor ellenes vagyok, szóval a nem kívánt hozzávalót aprított, szárított petrezselyemmel helyetesítettem-nekünk így is ízlett. Amugy tényleg érdemes kb félidőnél a sütéskor kihajtania fóliát, h megpiruljon a hal és a hagyma is. én is fagyasztott hekkből készítettem, de szerintem nagyon jó volt.:) és köszönöm cicorgonak az ötletet, én is tettem mellé krumplit, meg brokkolit meg articsókát és hááát elsőosztályú volt, főként egy finom borocskával(rosé volt azt hiszem, de Joshua nálunk az italfelelős:D).
Király Szilvia 10 évvel ezelőtt
Szeretném kérdezni, hogy milyen halból csináltátok, én fagyasztott hekkfiléből és hát jó-jó, de semmi különös. Lehet, hogy más hallal finomabb lenne?
Willand Veronika 10 évvel ezelőtt
Nagyon jó kis halas recept!! Én minden adagot külön fóliába csomagolok a hozzávalókkal, így ráadásul könnyen porciózható is. Szoktam még beletenni citromkarikát és olivabogyót. Isteni!
Gál Éva 10 évvel ezelőtt
Kipróbáltam a receptet. Én még tettem hozzá egy kevés krumplit és brokkolit is, és én is kibontottam a csomagokat, hogy jól átsüljön. A 4 személyes adagból rögtön bepusziltam 2 személynyit :-). Alighanem rendszeresen el fogom készíteni ezt a receptet! :-))
Kiss Virág 11 évvel ezelőtt
Örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra. Nem vagyunk nagy halfogyasztók, mert a bolti büdös, nyálkás halaktól idegenkedek. De most, hogy a fiam rászokott a horgászásra, ezt az oldalt nekem találták ki. Sok jó egyszerű receptet találtam, köszönet érte. Az eredményről is beszámolok.
Fiona20 11 évvel ezelőtt
Teganap kipróbáltam a receptet és egszerűen MENNYEI lett! :-))))) Még halászcsárdában sem adnek ilyen isteni finom sült halat! Köszönet a beküldönek! Ja és még annyi, hogy én a párolás után kibontottam a fóliákat és ropogósra sütöttem a halakat! Hmmm... fennséges lett. :)
Komáromi Péter 12 évvel ezelőtt
Nagyon kíváncsi lettem a recepter! Biztosan kipróbálom!

Hasonló Receptek

Magazin