Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fóliában sült hal spenótsalátával

MME MME
4/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db 300g-os tengeri fogas
  • 2 citrom
  • 4 evőkanál petrezselyem
  • 4 teáskanál kapribogyó
  • 10 dkg zsenge vagy mini spenót
  • 1 szál zöldhagyma
  • 1 szál angolzeller
  • 2 cl olívaolaj
  • ½ citrom leve
  • A zöldfűszeres- tejfölös szószhoz:
  • 1 szár angolzeller
  • snidling
  • petrezselyemzöld
  • bazsalikom
  • kapor
  • 25 dkg tejföl
  • 12,5 dkg joghurt
  • olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

Elkészítés: 1. Elkészítjük a tejfölös szószt, ehhez a zöldfűszereket apróra vágjuk, és a tejföllel elkeverjük. Hűtőszekrényben pihentetjük.

2. A halakat megtisztítjuk (a hal előkészítését a képgalériában láthatod), eltávolítjuk a pikkelyeket, kívül-belül sózzuk. A citromról levágjuk a héját (fehér résszel együtt), majd felkarikázzuk, és a kapribogyóval, valamint a petrezselyemmel együtt a halakba töltjük.

3. Az alufóliát megkenjük olívaolajjal, a halakat becsomagoljuk, és a grillen mindkét oldalát 10-10 percig sütjük. (Sütőben 180-200 fokon ugyanígy süthetjük.)

4. A spenótleveleket megmossuk, lecsöpögtetjük, a zöldhagymát, az angolzellert összevágjuk, jól összekeverjük, olívaolajjal, citromlével, és egy csipet sóval ízesítjük.

5. A grillezett tengeri fogast a spenótsalátával tálaljuk. A tejfölös szószt összeforgathatjuk a salátával, vagy adhatjuk külön is a hal mellé.

A salátát kiegészíthetjük pár szem koktél paradicsommal is.

Elkészítés: 35-40 perc
Fogyasztható: azonnal

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket a recepttel kapcsolatban itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss