Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Földvári tiramisu

Hozzávalók

  • 3 db tojás
  • 5 ek porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 ek rum
  • 2 dl feketekávé (erős)
  • 2 dl tej
  • 1 csomag babapiskóta
  • kakaópor (ízlés szerint)

Elkészítés

    1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, és habos krémmé keverjük.
    2. Közben a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
    3. A feketekávét, a tejet, a vaníliás cukrot és 1 evőkanál porcukrot összekeverünk (kevés rummal ízesíthetjük). A babapiskótákat ebben mártogatjuk, majd egy üvegtál aljában szorosan egymás mellé fektetjük őket.
    4. A lefektetett piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Ezután újra babapiskótát rakunk a krémre, majd ismét krémet teszünk a piskótára, a tetejére pedig megint kakaót szórunk. A kész tiramisut kis időre a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

    TIRAMISUTEKERCS>>> 

    TIRAMISU GOLYÓK EGYSZERŰEN>>> 

    GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

     

Megjegyzés

Balatonföldváron volt egy étterem, aminek a tulajdonosa olasz volt, innen a recept.

lilalicsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek