A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, és habos krémmé keverjük.
Közben a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
A feketekávét, a tejet, a vaníliás cukrot és 1 evőkanál porcukrot összekeverünk (kevés rummal ízesíthetjük). A babapiskótákat ebben mártogatjuk, majd egy üvegtál aljában szorosan egymás mellé fektetjük őket.
A lefektetett piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Ezután újra babapiskótát rakunk a krémre, majd ismét krémet teszünk a piskótára, a tetejére pedig megint kakaót szórunk. A kész tiramisut kis időre a hűtőbe tesszük tálalás előtt.