Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Földvári tiramisu

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgákat habosra keverjük 3 evőkanál cukorral és 1 csomag vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a mascarponét, a rumot, és habos krémmé keverjük.
  2. Közben a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a krémbe.
  3. A feketekávét, a tejet, a vaníliás cukrot és 1 evőkanál porcukrot összekeverünk (kevés rummal ízesíthetjük). A babapiskótákat ebben mártogatjuk, majd egy üvegtál aljában szorosan egymás mellé fektetjük őket.
  4. A lefektetett piskótákra egy réteg mascarponés krémet teszünk és megszórjuk kakaóval. Ezután újra babapiskótát rakunk a krémre, majd ismét krémet teszünk a piskótára, a tetejére pedig megint kakaót szórunk. A kész tiramisut kis időre a hűtőbe tesszük tálalás előtt.

TIRAMISUTEKERCS>>> 

TIRAMISU GOLYÓK EGYSZERŰEN>>> 

GESZTENYÉS TIRAMISU EGYSZERŰEN>>> 

 

Megjegyzés

Balatonföldváron volt egy étterem, aminek a tulajdonosa olasz volt, innen a recept. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek