Keress receptre vagy hozzávalóra

Földimogyorós tallér

default user icon

Hozzávalók

  • 10 dkg sózott földimogyoró
  • 10 dkg vaj
  • 13 dkg xilit
  • 1 ek mogyoróvaj
  • 1 db tojás
  • 12 dkg földimogyoróliszt
  • 3 dkg hajdinaliszt + a nyújtáshoz
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 1 tk sütőpor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Két tepsit leterítünk sütőpapírral. A földimogyoró felét durvára aprítjuk.
    2. A puha vajat krémesre keverjük a xilittel, és beledolgozzuk a mogyoróvajat, majd a tojást. A liszteket elvegyítjük a fahéjjal és a sütőporral. A keveréket a vajas krémhez adjuk és simára dolgozzuk. Végül a masszába forgatjuk az aprított földimogyorót.
    3. A tésztát cipóvá formázzuk, hajdinaliszttel megszórjuk, és két réteg sütőpapír között vékonyra hengereljük. A felső papír lehúzása után a lapokból pogácsaszaggatóval vagy pohár szájával korongokat vágunk ki, és a tepsikbe rakjuk.
    4. A maradék földimogyorót szemenként kézzel kettéválasztjuk, és finoman a korongokra nyomkodjuk. Végül a tallérokat az előmelegített sütőben aranybarnára sütjük tepsinként 12-15 perc alatt.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin