Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A paradicsomot leforrázzuk, héját lehúzzuk, húsát feldaraboljuk. A paprikákat megtisztítjuk, négyfelé vágjuk, kicsumázzuk, húsukat kis kockákra vágjuk. A chilit megmossuk, kicsumázzuk, összevágjuk. A földimogyoró-olajat serpenyőben felhevítjük, a hagymát, a paprikát, a chilit és a paradicsomot állandó keverés mellett megpároljuk benne. A földimogyorót összekeverjük a tejszínnel, és beleöntjük a serpenyőbe. A puha földimogyoróvajat a rummal vagy a tequilával együtt a zöldségekhez keverjük, és leöntjük a levessel. A földimogyorós mártást néhányszor felforraljuk, még egyszer ízesítjük, és mártásos csészébe öntjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre