Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Földimogyorós-csokis muffin

default user icon

Hozzávalók

  • 23 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 10 dkg barna cukor
  • 4 db nagy tojás
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 25 dkg liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 csipet só
  • 2,4 dl tejföl
  • 10 dkg étcsokoládé (60%-os)
  • 7 dkg tejcsokoládé
  • földimogyoróvaj

Elkészítés

    1. A vajat robotgép nagy keverőtáljában, magas fokozaton fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a kétféle cukrot, kb. 3 percig keverjük. Keverés mellett egyenként hozzáadjuk a tojásokat, végül a vaníliát.
    2. Egy másik tálban összeszitáljuk a lisztet, a sütőport és a sót. A száraz alapanyagokat a cukros-vajas keverékbe forgatjuk. Csomómentesre keverjük, végül a tejföl t a masszába dolgozzuk.
    3. A kétféle csokit finomra aprítjuk, és a tésztába forgatjuk. 
    4. A csokis tésztamassza felét egy 12 darabos muffintepsi papírkapszlikkal bélelt mélyedéseibe kanalazzuk.
    5. Mindegyikbe egy kevés mogyoróvajat is teszünk, majd szétosztjuk a maradék tésztamasszát a mélyedésekben. Végül a muffinokat 175-180 fokra előmelegített sütőben, 15-20 perc alatt készre sütjük.

      Muffin receptek >>> 

      ÍGY HASZNÁLD A MOGYORÓVAJAT SÜTIKHEZ! >>> 

      7 ELKÉPESZTŐ DOLOG, AMI A TESTEDDEL TÖRTÉNIK, HA MOGYORÓVAJAT ESZEL >>> 

Megjegyzés

Fontos, hogy ne légkeveréssel, hanem alsó-felső lánggal süssük meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin