Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymával tűzdelt tarja

MME MME
1 5/5
60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított pórét 8 cm-es darabokra vágjuk.

Az egyik fokhagymát gerezdekre szedjük, és a gerezdeket hosszában félbevágjuk. Az oregánót kevés kivételével felaprítjuk.

A tarját hegyes késsel sűrűn 1 cm mélyen megszurkáljuk, és a fél fokhagymagerezdeket a nyílásokba tömjük. A húst sóval, borssal bedörzsöljük.

A vajat megolvasztjuk, beleszórjuk a pórét és a maradék fokhagymát, s megpirítjuk. Sózzuk, borsozzuk és tűzálló tálba rakjuk. Ráhelyezzük a húst, megszórjuk az oregánóval, majd alufóliával légmentesen letakarjuk.

Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 2 órán át sütjük. A félretett oregánólevelekkel díszítjük. Kenyérrel fogyasztjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss