Keress receptre vagy hozzávalóra

Fokhagymás uborkasaláta paradicsommal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 db kígyóuborka
  • 3-4 db paradicsom (közepes méretű)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2-2,5 dl víz
  • 1 evőkanál kristálycukor / édesítőszer
  • 2 evőkanál ételecet / 3 evőkanál almaecet
Főzz és nyerd
meg a nyaralásod!
Töltsd fel a kedvenc olasz receptedet, és
nyaralj Olaszországban a Mindmegette.hu
és a TDM Travel jóvoltából.

Elkészítés

    Elkészítés: A kígyóuborkákat megmossuk, meghámozzuk, és vékony karikákra legyaluljuk, majd egy tálba téve lesózzuk. A sós lében hagyjuk állni kb. 1/2 órát, majd leöntjük a levét.

    A fokhagymagerezdeket átnyomjuk a fokhagymanyomón egyenesen az uborkára. Aztán készítünk egy bögrébe vizet, amibe a cukrot és az ecetet beletesszük, majd jól elkeverjük, s ráöntjük az uborkára.

    Megkóstoljuk a saláta levét, szükség esetén még tovább ízesíthetjük egyéni igény szerint. Majd a paradicsomokat cikkekre vagy karikára vágva rátesszük a salátára. Érdemes tálalás előtt még legalább 1/2 órán át érlelni a hűtőben.

Megjegyzés

Ez az adag 4-6 személyre elegendő. Mi nem szeretjük a tejfölös/joghurtos uborkasalátát, csak így, fokhagymásan. A paradicsom feldobja az ízét és a küllemét egyaránt. Aki szereti a borsot és a piros paprikát, azzal is meghintheti.

MAgi22
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin