Elkészítés: A kígyóuborkákat megmossuk, meghámozzuk, és vékony karikákra legyaluljuk, majd egy tálba téve lesózzuk. A sós lében hagyjuk állni kb. 1/2 órát, majd leöntjük a levét.
A fokhagymagerezdeket átnyomjuk a fokhagymanyomón egyenesen az uborkára. Aztán készítünk egy bögrébe vizet, amibe a cukrot és az ecetet beletesszük, majd jól elkeverjük, s ráöntjük az uborkára.
Megkóstoljuk a saláta levét, szükség esetén még tovább ízesíthetjük egyéni igény szerint. Majd a paradicsomokat cikkekre vagy karikára vágva rátesszük a salátára. Érdemes tálalás előtt még legalább 1/2 órán át érlelni a hűtőben.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre