Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás uborkasaláta paradicsommal

45 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kígyóuborkákat megmossuk, meghámozzuk, és vékony karikákra legyaluljuk, majd egy tálba téve lesózzuk. A sós lében hagyjuk állni kb. 1/2 órát, majd leöntjük a levét.

A fokhagymagerezdeket átnyomjuk a fokhagymanyomón egyenesen az uborkára. Aztán készítünk egy bögrébe vizet, amibe a cukrot és az ecetet beletesszük, majd jól elkeverjük, s ráöntjük az uborkára.

Megkóstoljuk a saláta levét, szükség esetén még tovább ízesíthetjük egyéni igény szerint. Majd a paradicsomokat cikkekre vagy karikára vágva rátesszük a salátára. Érdemes tálalás előtt még legalább 1/2 órán át érlelni a hűtőben.

Megjegyzés

Ez az adag 4-6 személyre elegendő. Mi nem szeretjük a tejfölös/joghurtos uborkasalátát, csak így, fokhagymásan. A paradicsom feldobja az ízét és a küllemét egyaránt. Aki szereti a borsot és a piros paprikát, azzal is meghintheti.
- MAgi22

Ezek is érdekelhetnek

Friss