Fokhagymás tészta

default user icon
4 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • spagetti (durum lisztből)
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • peperoni
  • olívaolaj
  • vaj
  • friss bazslikom
  • fűszerek

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztafőző vizet ízlés szerint előfűszerezem (vegeta, szárított zeller, só, kakukkfű, olívaolaj). A forrásban lévő vízbe beleteszem a tésztát és 9-10 percig főzöm. Utána a belső edényt kiemelem, és lecsöpögtetem a tésztát. Közben egy kis sepenyőben olívaolajon üvegesre pirítom az apróra vágott fokhagymát és hozzákeverem az apróra vágott pepperónit. Végül kiteszem egy tálba a tésztát, összekeverem a fokhagymás olívával, és azonnal tálalom.

    Személyes hozzáfűzés: Ki kell próbálni! Mennyei!!!!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mikes Vivien 6 évvel ezelőtt
A fűszereket csak akkor kell beletenni a főzővízbe, ha már majdnem jó a tészta, mondjuk előtte 5 perccel, de mindenképpen a víz felforrása utn. Ugyanis az aromájából sokat veszít főzés közben.
Lévay Sándor 10 évvel ezelőtt
Imádom a fokhagymát, mert eszméletlenül egészséges, de ezt az ételt nem ajánlom szerelmeskedés, vendégségbe menés, társasági összejövetelkor.
Tünde 11 évvel ezelőtt
legyen szíves valaki mondja meg hol tudok pepperonit venni????? sehol sem kapok, és gondolom ehhez nem savanyított kell. Köszi
Szemere Katalin 11 évvel ezelőtt
Ennek van még variációja, amit Franciao-ban adnak leginkább hal mellé köretnek: A kifőzött tészta stimmel, majd olivaolajban elkevert nyers fokhagyma+apróra vágott petrezselyem zödje.

Magazin