Elkészítés: A krumplit felteszem héjában főni. A hagymát és a fokhagymát apróra, a pórét karikára vágom. Egy edényben elkészítem az öntetet: a tejszínt és a tejet összekeverem, szórok bele fehérborsot. A sajtokat lereszelem. A csirkemellet csíkokra vágom, sózom, fűszerezem.
Egy nyél nélküli serpenyöben a hagymákat üvegesre dinsztelem, a húst fehéredésig elősütöm, félreteszem.
A serpenyőt kivajazom, belekarikázom a krumplit, sózom, borsozom, ráterítem a hagymás csirkemellet, majd megint krumplit, ismét fűszerezem, meglocsolom az öntettel. Rakok rá néhány szelet paradicsomot, paprikát, s vágok rá cseresznyepaprikát.
180 fokora előmelegített sütőben, légkeverésen megsütöm, 35 perc után rászórom a reszelt sajtot, s kevés prézlit, majd 5 perc elteltével grill fokozaton aranybarnára pirítom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre