Elkészítés: Kb. 50 dkg csirkemellet (pulyka is lehet) csíkokra vágunk, besózzuk, borsozzuk. Egy kevés olajon először addig sütjük, amíg csíkok mindkét oldala szép fehér lesz. Majd rárakunk egy fedőt, és addig pároljuk, amíg puha lesz. Amíg a hús párolódik, ekészítjük a mártást: kb. 3,5 dl tejszínt, 2 evőkanál lisztet és egy pohár tejfölt jól elkeverünk, majd ízesítjük ízlés szerint. Egy kevés mustár még pikánsabbá teszi. Majd fokhagymanyomóval belerakunk 2 gerezd fokhagymát. Amikor a hús megpárolódott, hozzáöntjük a mártást, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre