Fokhagymás-tejszínes csirke

default user icon
5 4.1/5

Hozzávalók

Elkészítés

    Elkészítés: Kb. 50 dkg csirkemellet (pulyka is lehet) csíkokra vágunk, besózzuk, borsozzuk. Egy kevés olajon először addig sütjük, amíg csíkok mindkét oldala szép fehér lesz. Majd rárakunk egy fedőt, és addig pároljuk, amíg puha lesz. Amíg a hús párolódik, ekészítjük a mártást: kb. 3,5 dl tejszínt, 2 evőkanál lisztet és egy pohár tejfölt jól elkeverünk, majd ízesítjük ízlés szerint. Egy kevés mustár még pikánsabbá teszi. Majd fokhagymanyomóval belerakunk 2 gerezd fokhagymát. Amikor a hús megpárolódott, hozzáöntjük a mártást, és addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.

Megjegyzés

Nagyon finom! Aki szereti a fokhagymát, rakhat bele 3 gerezdet is! Én rizzsel tálaltam, de nagyon finom sült burgonyával is.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fűzik Anikó 8 évvel ezelőtt
Én egy kis fehérborban pároltam meg a kifehérített pipihusit. Csuda pikáns és finom lett!
Mészáros Erika 10 évvel ezelőtt
Most csináltam, tényleg nagyon finom lett! Szerintem jó, hogy fedő alatt meg kell párolni a húst, mert így lett nekem istenien omlós a csirke. Máskor én is készítettem párolás nélkül - egyenesen a sütésnél rá a tejszínt - , de így jobb lett. Legközelebb is így csinálom.
Király Kriszta 11 évvel ezelőtt
Ez isteni! És nagyon könnyű elkészíteni. Köszi a receptet!
Andi 11 évvel ezelőtt
Hasonlóan szoktam készíteni, de én az olajon átsütött husit, egyenes dobom a tejszínbe, és rakok bele kukoricát, ha kedvem van, gombát is. Nem sajnálom tőle a fokhagymát sem. Nagyon fincsi.
m.n. 11 évvel ezelőtt
Elnézést kérek,mert a receptbe elfelejtettem beleírni, hogy a HÚS=CSIRKEMELL (vagy pulykamell)! mégegyszer BOCSI mindenkitől!

Hasonló Receptek

Magazin