Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-tejfölös uborkasaláta

20 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A fokhagymás-tejfölös uborkasaláta elkészítéséhez az uborkát megtiszítjuk és legyaluljuk, a fokhagymát áttörjük, az uborkához keverjük és besózzuk.
  2. 10 percig állni hagyjuk, hogy levet eresszen, majd gyengéden kinyomkodjuk, rászórjuk a cukrot, ízesítjük borssal és ecettel, majd összekeverjük a tejföllel. Jól lehűtjük, és sültekhez, pörköltekheztojásos nokedlihez kínáljuk.

Nézd meg videón a klasszikus tejfölös uborkasaláta elkészítését is:

Megjegyzés

Egy finom főétel mellé (pl: csirkepörkölt) kínálom a tejfölös-fokhagymás uborkasalátát. - Szekeres Lajosné Klári

Ezek is érdekelhetnek

Friss