ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)
Elkészítés
A csirkemellet kockára vágjuk. Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval. Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük. A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.
A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük. Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük. Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. Akinek van grill funkciója használja!
A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.