Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 ek. tejföl
  • 1 dl tej
  • 1 ek. finomliszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olaj
  • só, bors
  • A steak burgonyához:
  • 1 kg közepes burgonya
  • 0,5 dl olaj
  • ízlés szerint 2 ek fűszerkeverék (pl: pirospaprika, só, fokhagymapor, kakukkfű / oregano vagy rozmaring)

Elkészítés

    1. A csirkemellet kockára vágjuk. Forró, olajos serpenyőben megpirítjuk, és fűszerezzük borssal, meghintjük sóval. Közben a tejfölt, a tejet és a lisztet összekeverjük, belereszelünk jó sok fokhagymát, és felöntjük vele a csirkemellet, majd lassú tűzön kevergetve, besűrítjük. A legvégén meghintjük vágott petrezselyemmel.
    2. A krumplit megsikáljuk, majd héjastól kuktában 5 perc alatt megfőzzük. Mikor kihűlt, cikkekre vágjuk, és egy sütőpapírral leterített tepsibe tesszük. Az olajjal kikeverjük a fűszerkeveréket és a sót, majd a krumpli cikkeket megkenjük vele. Nagyobb mennyiség készítésénél célszerű a krumplit a fűszeres olajba forgatni, és úgy borítania serpenyőre. Nagyon forró sütőben pirosra ropogósra sütjük. Akinek van grill funkciója használja!
    3. A tejfölös csirkemellet a steak burgonyával kínáljuk. De készíthetünk mellé sima sült burgonyát is.

    RAKOTT CUKKINI TEJFÖLLEL

    MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Fokhagymás-tejfölös csirkemell, steak burgonyával recept?


Magazin