Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás tejben sült sajtos csirkemell

MME MME
3 4/5
75 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A csirkemelleket laposan félbe vágjuk, és egy tálba rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje (kb. 3 dl). A fokhagymákat apróra vágjuk, és a tejes húsra szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Minimum fél napig (pl. egy éjszakán át) a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

Magas falú tepsibe teszünk egy réteg húst, sajtot szórunk rá. Használhatunk trappistát, füstöltet, camembert-t... mindegyikkel isteni! A sajtra újabb réteg hús kerül, a tetejére pedig a megmaradt páclé -sűrítve egy deci tejföllel és egy kis sajttal. Fóliával lefedve 180-200 fokon kb. 50 perc alatt megsül, majd még 10-15 perc fólia nélkül zegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

Ezek is érdekelhetnek

Friss