Fokhagymás tejben sült sajtos csirkemell

default user icon
3 4/5
Fokhagymás tejben sült sajtos csirkemell

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 80 dkg csirkemell
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • sajt
  • só vagy ételízesítő
  • fekete- és fehérbors

Elkészítés

    Elkészítés: A csirkemelleket laposan félbe vágjuk, és egy tálba rakjuk. Annyi tejet öntünk rá, hogy ellepje (kb. 3 dl). A fokhagymákat apróra vágjuk, és a tejes húsra szórjuk. Sóval, borssal ízesítjük. Minimum fél napig (pl. egy éjszakán át) a hűtőben pihentetjük, hogy összeérjenek az ízek.

    Magas falú tepsibe teszünk egy réteg húst, sajtot szórunk rá. Használhatunk trappistát, füstöltet, camembert-t... mindegyikkel isteni! A sajtra újabb réteg hús kerül, a tetejére pedig a megmaradt páclé -sűrítve egy deci tejföllel és egy kis sajttal. Fóliával lefedve 180-200 fokon kb. 50 perc alatt megsül, majd még 10-15 perc fólia nélkül zegyük vissza a sütőbe, hogy a sajt megpiruljon a tetején.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Fülöp Emese 6 évvel ezelőtt
Elkészítettem, és nagyon finom volt! A husi omlós volt, egyáltalán nem száradt ki, köszönhetően a tejnek.
Nyárasdy Rita 7 évvel ezelőtt
Én is tudok egy hasonló receptet csak tejföl helyett tejszín és még fűszerezni sem szoktam.90 naposra be is fogom tervezni.Tényleg nagyon finom.
Sándor Éva 7 évvel ezelőtt
Hát ez nagyon jól hangzik. Ha vége a diétámnak rögtön ki is próbálom!

Hasonló Receptek

Magazin