Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás tejben pácolt sertéstarja cornflakes bundában

90 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 nagyobb szelet sertéstarja
  • 5 dl tej
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • natúr corn flakes (kukoricapehely)
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket kiklopfoljuk, sózzuk, és bedörzsöljük az átnyomott fokhagymával. Tejet öntünk rá, és legalább egy órára a hűtőbe tesszük. A pácolást előző nap is elvégezhetjük. Minél többet pácolódik, annál puhább és finomabb lesz a hús!

A húst lecsepegtetjük, papírtörlőn leszárítjuk, és a szokásos módon bepanírozzuk annyi különbséggel, hogy zsemlemorzsa helyett apróra tört corn flakes-t használunk, majd bő olajban közepes lángon kisütjük.

A köretnek párolt rizst, vajban párolt brokkolit és bébi répát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss