Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás tejben pácolt rántott sertésmáj

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertésmáj
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tej
  • A panírozáshoz:
  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • A sütéshez:
  • étolaj

Elkészítés

Elkészítés: A májról a hártyákat és ereket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A fokhagymát apróra vágjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk, és a tejbe keverjük. A májszeleteket a fokhagymás tejbe helyezzük, és 1 éjszakára a hűtőbe tesszük.

A májszeleteket lecsepegtetjük, és papírtörlőn leszárítjuk majd a szokásos módon /liszt, felvert tojás, zsemlemorzsa/ bepanírozzuk, és bő olajban közepes lángon kisütjük. Ne maradjon véres, de ne is szárítsuk ki!

Köretnek petrezselymes burgonyát készítettem mellé. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Ezek is érdekelhetnek

Friss