Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás süllő egyben

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 1 db süllő
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 8 gerezd fokhagyma
  • 1/2 ek zsír
  • 1,5 dl tejföl
  • A díszítéshez:
  • citromkarikák
  • snidling

Elkészítés

    1. A megtisztított süllőt beirdaljuk. Kívül-belül alaposan bedörzsöljük sóval. A szalonnát felcsíkozzuk, 4 db fokhagymagerezdet félbevágunk, a többit összezúzzuk. A szalonnacsíkokat és a felezett fokhagymákat elosztjuk az irdalásokban.
    2. A zsírt elkenjük a tepsi alján, azután belehelyezzük a sütésre előkészített halat.160 fokon 30 percig sütjük, közben saját zsírjával locsolgatjuk.
    3. tejföl ben elkeverjük a zúzott fokhagymát. Amikor már majdnem megsült a hal, az ízesített tejföl lel végiglocsoljuk a halat, majd a sütő hőmérsékletét felvesszük 200 fokra, és így még 10 percig sütjük.
    4. Egy ovális tálba helyezzük a készre sült halat, citromkarikákkal és snidlinggel díszítjük, sült burgonyával körítjük.

    FOKHAGYMÁS SÜLLŐ EGYBEN >>> 

    TEPSIS SÜLLŐ BURGONYÁVAL ÉS MÁRVÁNYSAJTTAL >>> 

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Mihokjol
Nagyon finom lett

Hasonló Receptek

Magazin