Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás-snidlinges buci

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt (+ a szóráshoz)
  • 1 ek cukor
  • 1 dkg szárított élesztő
  • 1/2 dl olívaolaj (+ a formához)
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor snidling (+ a szóráshoz)
  • nagy szemű tengeri só

Elkészítés

    1. Tálba szitáljuk a lisztet és 1 csipet sót. A közepébe mélyedést nyomunk. 2 dl meleg vizet összekeverünk a cukorral. Hozzáadjuk az élesztőt, majd felfuttatjuk meleg helyen 10 perc alatt.
    2. Az élesztős keveréket a mélyedésbe öntjük az olajjal és 1 db tojással együtt. 5 perc alatt összedolgozzuk, majd lisztezett felületen további 10 percig dagasztjuk. A tésztát kiolajozott edénybe tesszük, és lefedve 45 percig kelesztjük.
    3. Az egész fokhagymagerezdeket száraz serpenyőben megpirítjuk, tálba nyomjuk, végül összeforgatjuk a finomra vágott snidlinggel. A tésztát lisztezett felületre tesszük, majd a közepébe nyomjuk a snidlinges fokhagymát. Összedolgozzuk, további 2-3 percig dagasztjuk, majd hengert formázunk belőle, végül hat részre osztjuk.
    4. Mindet 6 cm átmérőjű gombóccá formázzuk, és egy 22 cm-es, kiolajozott sütőformába tesszük. További 20 percig kelesztjük, átkenjük a megmaradt tojással, majd meghintjük a nagy szemű tengeri sóval. Végül 180 fokra előmelegített sütőben 40–45 percig sütjük a gombócokat, hagyjuk kihűlni, majd kevés finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

    SNIDLINGES TÚRÓKRÉM>>> 

    SNIDLINGES SAJTFELFÚJT>>> 

    SNIDLINGES-TEJSZÍNES PENNE PIRÍTOTT CSIRKEMELLEL>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin