Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás salátaleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 fej saláta
  • 1 csomag snidling
  • 2 csomag petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg liszt
  • 8 dl zöldségleves (kockából)
  • 2 dl tejszín

Elkészítés

    Előkészítés:
    A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

    Elkészítés:
    1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát, kissé megkapatjuk. A zsemleszínű rántást felengedjük a zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk.
    2. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet.
    3. A salátát vékonyra metéljük, háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. A maradék salátacsíkokkal tálaljuk.

    Hizlalós betéttel
    A leveshez készítsünk 2 tojásból és 2 vékony szelet apróra vágott szalonnából rántottát. Ha kissé kihűlt, vágjuk nagyobb darabokra, tegyük a levesbe, és még 1 percig főzzük együtt.

    Munka: kb. 15 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 adag: 646 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin