Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás salátaleves

MME MME
4/5
15 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés:
A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük. A zöldfűszereket leöblítjük, felaprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük.

Elkészítés:
1. Az olajat felforrósítjuk, világosra pirítjuk benne a lisztet, hozzáadjuk a fokhagymát, kissé megkapatjuk. A zsemleszínű rántást felengedjük a zöldséglevessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk.
2. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, és levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet.
3. A salátát vékonyra metéljük, háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. A maradék salátacsíkokkal tálaljuk.

Hizlalós betéttel
A leveshez készítsünk 2 tojásból és 2 vékony szelet apróra vágott szalonnából rántottát. Ha kissé kihűlt, vágjuk nagyobb darabokra, tegyük a levesbe, és még 1 percig főzzük együtt.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
1 adag: 646 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss