Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-rozmaringos szűzérme krumplival

MME MME
75 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 220 fokra.
  2. Az olívaolajat, a balzsamecetet, a fokhagymát, a rozmaringot, a sót, a borsot aprítóba tesszük és kb. 2 perc alatt krémes állagúra aprítjuk.
  3. Egy tepsit kikenünk olajjal, belefektetjük a szűzérmét. A krém ¾-ével megkenjük a hús mindkét oldalát. Betesszük a sütőbe 10 percre, 5 perc után megfordítjuk, hogy a másik oldala is piruljon.
  4. A krumplit megmossuk, meghámozzuk és negyedekre vágjuk, majd összeforgatjuk a maradék krémmel. A húst kivesszük a sütőből, eloszlatjuk köré a krumplit és visszatesszük 45 percre sülni. A sütő hőmérsékletét levesszük 175 fokra.
  5. Ha megsült a szűzérme, kivesszük a sütőből, 10 percig hagyjuk pihenni, majd felszeleteljük. A burgonyával tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a rozmaringos fokhagymás szűzérme krumplival:



Ezek is érdekelhetnek

Friss