Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás rák fetás pirítóssal

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25-30 db fagyasztott, előfőzött rákfarok
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál vaj
  • 1 csapott evőkanál majoránna
  • ételízesítő
  • 1 db citrom
  • A fetás pirítóshoz:
  • 10-12 db kisebb szelt kenyér
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg feta sajt

Elkészítés

Elkészítés: A vajat felolvasztjuk egy sepenyőben, hozzáadjuk a garnélát. Sózzuk, fedővel lefedjük, és annyi vízben pároljuk, amennyi a rákból
kiolvad. 10 perc múlva levesszük a fedőt, hagyjuk, hogy elpárologjon a víz. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, újból megsózzuk, ezután rövid ideg sütjük.

A kenyereket megpirítjuk, melegen bedörzsöljük a fokhagymával, megkenjük a sajttal és tálaljuk.

A citromot 4 felé vágjuk, és a rák mellé kínáljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss