Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás pulykaérmék cukkinival és zöldcitrommal

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg pulykamell
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 teáskanál rózsabors
  • 1 teáskanál zöldbors
  • olaj a sütéshez
  • A körethez:
  • 60 dkg cukkini
  • 1 nagy fej édeshagyma
  • 1 lime
  • olívaolaj
  • színes bors
  • 1 csipet sáfrány vagy sáfrányos szeklice

Elkészítés

Elkészítés: A pulykát medalionokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A zúzott fokhagymát összekeverjük a mustárral, és a húsra kenjük. Serpenyőben mindkét felét aranyszínűre sütjük, kivesszük.

A cukkinit hosszában négybe vágjuk, belsejét kivágjuk, és ferdén nagyobb darabokra vágjuk. Az édeshagymát és a citromot cikkekre szeljük. A serpenyőben visszamaradt olajhoz öntünk még egy kicsit, és először a citromokat kicsit megpirítjuk, majd a cukkinit, a hagymát, a sátfányt és a borsot is beletesszük. Ha szükséges, egy kis zöldséglevessel felöntve megsütjük.

A citromos cukkinit a hússzeletekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, fotó: Győrfi Viki, styling: Matis Edit Dodi - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss