Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás pulykacomb pecsenye

Hozzávalók

  • 1,5 kg pulykacomb (felső)
  • 10-12 gerezd fokhagyma
  • bors (frissen őrölt)
  • kevés víz (a hús alá)

Elkészítés

    1. A pulykacombot vékony, rövid pengéjű késsel beszurkálom, hosszában félbe vágott fokhagymákkal megtöltögetem.
    2. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval rápaszírozom a hús mindkét oldalára, a megmaradt egész gerezdeket a hús mellé szórom.
    3. Kb. 5 cl vizet öntök a hús alá, majd alufólia alatt sütöm porcelán sütőtálban úgy, hogy a bőrös része alul maradjon. Félidőben a húst megfordítom, hogy a bőr kerüljön felülre.
    4. Az alufóliát visszatéve tovább sütöm addig, míg a villa (vagy hústű) könnyen bele nem szalad. Ekkor leveszem a fóliát, és kis ideig hagyom, hogy szép aranybarna színt kapjon a bőre. 

Megjegyzés

Karácsonykor is kedvelt a sült pulykacomb. Így készülhet a legegyszerűbb módon.

hajduistvan
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin