Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás pulykacomb pecsenye

15 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pulykacombot vékony, rövid pengéjű késsel beszurkálom, hosszában félbe vágott fokhagymákkal megtöltögetem.
  2. A megmaradt fokhagymagerezdek egy részét fokhagymanyomóval rápaszírozom a hús mindkét oldalára, a megmaradt egész gerezdeket a hús mellé szórom.
  3. Kb. 5 cl vizet öntök a hús alá, majd alufólia alatt sütöm porcelán sütőtálban úgy, hogy a bőrös része alul maradjon. Félidőben a húst megfordítom, hogy a bőr kerüljön felülre.
  4. Az alufóliát visszatéve tovább sütöm addig, míg a villa (vagy hústű) könnyen bele nem szalad. Ekkor leveszem a fóliát, és kis ideig hagyom, hogy szép aranybarna színt kapjon a bőre. 

Megjegyzés

Karácsonykor is kedvelt a sült pulykacomb. Így készülhet a legegyszerűbb módon. - hajduistvan

Ezek is érdekelhetnek

Friss