Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-petrezselymes salátaleves

MME MME
4.7/5
60 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A salátát leveleire szedjük, megmossuk, lecsepegtetjük, csíkokra vágjuk.

Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, zsemleszínűre pirítjuk benne a lisztet a fokhagymával, majd felengedjük a levessel. Sóval, borssal ízesítjük, és 5-10 percig forraljuk. A levesbe keverjük a tejszínt, összeforraljuk, levesszük a tűzről. Beletesszük a snidlinget és a petrezselymet. A saláta háromnegyed részét beletesszük a levesbe, és összeturmixoljuk. Lehűtjük. Tálalásnál a maradék salátacsíkokat rátesszük a levesre.

Munka: kb. 15 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 646 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss