Fokhagymás-petrezselymes fusilli sült sonkával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 25 dkg fusili
  • 2 szelet pizzasonka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 marék petrezselyem
  • olívaolaj
  • tej
  • őrölt feketebors
  • kakukkfű
  • oregano
  • chilipaprika
  • paradicsom
  • száraz sajt

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztát sós vízben al dente megfőzöm.

    A fokhagymát aprítom, a sonkát kockára vágom, egy serpenyőben olajon megpirítom a sonkát és a fokhagymát. Közben a petrezselymet durván aprítom, a paradicsomot nyolcadolom. A serpenyőben lévőket fűszerezem, öntök rá egy kevés tejet.

    Amikor a tészta megfőtt, átszedem a serpenyőbe, rászórom a petrezselymet, az aprított chilit, összekeverem.

    A paradicsommal tálalom, reszelek rá sajtot.

Megjegyzés

Az egyszerűbb változatban csak fokhagyma és petrezselyem van a tésztán, s némi paradicsom. Igazi vega étel. Én azonban húsevő vagyok, s a sajtot is szeretem.

Sinka Endre
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin