Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás párolt karfiol zöldségesen

MME MME
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedem, a torzsa részét késsel nagyobb szeletekre vágom. A répákat felkarikázom, az aszalt paradicsomot apróra vágom.

Egy lábasba beleöntöm az olívaolajat, beleteszem a karfioldarabokat, hozzáadom a kockára vágott vöröshagymát és a zöldségeket, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet és a leveskockát, és felöntöm 1 dl vízzel. Fedő alatt párolom, gyorsan elkészül. A végén kiszedem a babérleveleket.

Tálalásnál a tetejét tejföllel megöntözöm. Könnyű ebéd vagy vacsora, de köretnek is kiváló.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss