Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás oldalas sült almával

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg sertésoldalas
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi őrölt köménymag
  • 1 mokkáskanál szárított majoránna
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 3 evőkanál ét olaj
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 4 alma
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát eghámozzuk és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.

    A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd a húst mindenhol jól bedörzsöljük vele.

    Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olaj jal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. (Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról.)

    Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk, mindkettőt a hús mellé tesszük, és még fél órát sütjük, hogy az alma is átsüljön.

    Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

pentekjudit
Ez a recept fantasztikus! Az ízek kavalkádja, melyet én még azzal is tetéztem, hogy víz helyett soproni barna sörben pároltam a húst. A sült hagyma és alma is rendkivül finom az oldalas mellé. Köszönöm a receptet Mária, gratulálok az ötletedhez. Örülök, hogy rátaláltam.

Hasonló Receptek

Magazin