Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát eghámozzuk és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.
A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd a húst mindenhol jól bedörzsöljük vele.
Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. (Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról.)
Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk, mindkettőt a hús mellé tesszük, és még fél órát sütjük, hogy az alma is átsüljön.
Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre