Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás oldalas sült almával

MME MME
1
120 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, a fokhagymát eghámozzuk és apróra vágjuk. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2-es fokozat) előmelegítjük.

A paprikakrémbe belekeverjük a fűszereket, a fokhagymát, sóval és borssal ízesítjük, majd a húst mindenhol jól bedörzsöljük vele.

Tepsibe tesszük, meglocsoljuk az olajjal, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben kb. 1,5-2 órát sütjük. (Az oldalas akkor finom, ha annyira megpuhul, hogy szinte leválik a csontról.)

Ha az oldalas már puha, a megtisztított hagymát és a héjas almát cikkekre vágjuk, az alma magházát eltávolítjuk, mindkettőt a hús mellé tesszük, és még fél órát sütjük, hogy az alma is átsüljön.

Amikor elkészült, kivesszük, majd az oldalast a bordacsontok mellett feldaraboljuk, és a szaftjával, a sült hagymákkal és almákkal tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss