Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-mustáros harcsaszeletek

45 perc
egyszerű
megfizethető
3 adag
Hozzávalók
  • 1 szelet afrikai harcsafilé (kb. 35 dkg)
  • 1 tk mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 db citrom
  • 1 szelet sütőtök
  • 2 db krumpli (nagyobb)
  • olívaolaj
  • őrölt fekete bors

Elkészítés

  1. A halat hatfelé vágjuk, megkenjük mustárral, megsózzuk, megborsozzuk, ráfacsarjuk a citromot, rátesszük az áttört fokhagymát, és 1 órára a hűtőbe tesszük. A krumplit megmossuk, és előfőzzük.
  2. A sütőtököt nagyobb darabokra vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, rálocsoljuk az olajat, és megsütjük.
  3. A krumplikat meghámozzuk és karikára vágjuk. Megsózzuk, megborsozzuk, és olajon megpirítjuk. A halat mindkét oldalán megsütjük. Tálaláskor a tányér közepére szedjük a halat, mellétesszük a sütőtököt és a krumplit. A halra teszünk egy citromszeletet.

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, finom és egészséges étel. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss