Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás-mézes-mustáros hal

30 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halfiléket besózzuk. A mustárt, a fokhagymás mézet, az olajat és a vizet összekeverjük, a halfilék mindkét oldalát belemártjuk. Kiolajozott jénaiba tesszük a halszeleteket, és a maradék szószt rákanalazzuk.

20 perc alatt megsütjük őket sütőben kb. 180 fokon. Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés

A párom hozta ajándékba a fokhagymás mézet. Eleinte nem tudtam mire használni, ugyanis túl intenzív az íze ahhoz, hogy *mézként funkcionáljon*. Ekkor jött az ötlet, hogy ételek ízesítésére kitűnően felhasználható. Mi magunk is készíthetünk fokhagymás mézet, ha pár fej fokhagymát üvegben vagy kis dobozban 1-2 napig mézben tárolunk. Átveszi a fokhagyma jellegzetes ízét. - MajorIlona-torolt

Ezek is érdekelhetnek

Friss