Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Fokhagymás-mézes csirke

default user icon

Hozzávalók

  • 6 db csirke felsőcomb
  • bors
  • 1 ek vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek barna cukor
  • 1/4 bögre méz
  • 1 tk szárított kakukkfű
  • 1 tk szárított oregánó
  • kb. 50 dkg zöldbab

Elkészítés

    1. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk. A vajat felolvasztjuk egy leszerelhető nyelű serpenyőben, és a csirkék mindkét oldalát megpirítjuk benne. Félretesszük a combokat, majd a vajról lekanalazzuk a felesleges zsírt.
    2. Megpirítjuk benne a felaprított fokhagymát, és hozzáadjuk a barna cukrot, a mézet, a kaukkfüvet és az oregánót. Visszatesszük az edénybe a csirkecombokat, és megforgatjuk mindet a szószban. Mellétesszük a megtisztított zöldbabot, majd 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk 25 percre.
    3. Az elkészült csirkét a szósszal meglocsolva, a zöldbabbal körítve tálaljuk.

      A legjobb csirkés receptek >>> 

      Felejthetetlen finomságok zöldbabbal >>> 

      Receptek videón >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin