Keress receptre vagy hozzávalóra

Fokhagymás lepényszendvics dúsan töltve

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 db fokhagymás lepény (kb.24x30x5-ös)
  • 6 db tojás
  • 10 dkg csípős kolbász aprózva
  • 10 dkg gomba kockázva
  • 3 db duci fokhagyma áttörve (2+1)
  • 1 db mini chilipaprika behasítva
  • 1 db zöldpaprika gyufaszálnyira szeletelve
  • 1 db kisebb paradicsom aprókockázva
  • 1 evőkanál tejföl
  • frissen őrölt bors
  • Erős Pista (ha még kell)
  • étolaj
  • kevés tengeri só

Elkészítés

    Elkészítés: A paprikákat, a paradicsomot cseppet megsózva, közepes méretű serpenyőben megpárol, bele az erdőszélen, kirándulásilag lelt nagy őzlábgombák kalapja, bors, 1 tört fokhagyma, pici vízzel, majd finoman pótolgatva felenged, puhára párol. Ha kész, bele a kolbász, gusztus szerint megpirít.

    A tojásokat alaposan felver a tejföllel, rázúdít a forró gombás-kolbászos alapra, villával kevergetve, aprózva darabosra süt, meóz, utánízesít.

    Kb. 1 dl vízzel, mokkáskanál olajjal felforral a maradék fokhagymusokat, levesz, ha maradt szép piros zsiradék a rántotta alatt, belekever.

    A méretes gáztepsit kibélel sütőpapírral, begyújt a sütőt.

    Hosszában, keresztben félbevág a lepénykét, a 4 darabot vízszintesen is félbe. Méretes 4 szendvics lészen, igen éheseknek címezve. A darab lepények összes vágott felületét kenőtollal megken, beitat a fokhagymás vízzel, oldalát is, azért majd a tetejére is jusson. 4 darab lepényt a tepsibe, igazságosan eloszt rajtuk a rántottát, halmozásilag megszórhat reszelt sajttal is, rá a szendvicstető, szintén megkenve a fokhagymás itatóssal.

    Be a jó meleg sütőbe, kb. 5 perc, míg a tészta kissé megszikkad.
    Karikázott paprikával, cikkezett piros és sárga paradicsommal, szeletelt lilahagymával tálalhat.

Megjegyzés

Az ötletet kirándulásilag, falusi pékségben felfedezett fokhagymás lepény adta, baranyaiak, kéremszépen a kb. 3 rétegben egymásra hajtogatottan kisütött tészta recijét.

Kisebb méretű igény esetén a vízszint félbevágott lepény is megrakható, majd tetszés szerint darabolható. Csodaguszta, fénylő barnapiros, ám igencsak telítős a kisaranyos.

Bgaboca
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin