Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fokhagymás köles kukoricával

1 4/5
30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Kevés olajra rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, épp csak annyi időre, míg az első illatát elcsapja. Ezután beleszórjuk a kölest, néhányat keverünk rajta, és felöntjük háromszoros mennyiségű vízzel. Egy csipet sót és 1 zöldségleveskockát teszünk bele, felforraljuk, és következik a 20 percnyi kötelező főzés (apró lángon, fedő alatt).
Ha jól alakultak a dolgaink, akkor a köles ennyi idő alatt pont felitta a neki szánt vizet.

Akkor már csak annyi a teendőnk, hogy megszórjuk pirospaprikával, és a lecsepegtetett kukoricát belekeverjük.

Megjegyzés

Ez a mennyiség nálam 2 főre elég. Ja, és a lényeg, hogy a pirospaprika erős legyen, de legalább csípős.
- Mamalka

Ezek is érdekelhetnek

Friss