Elkészítés: A sütőt 250 fokra előmelegítjük. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A feldarabolt vajjal összemorzsoljuk, majd a tejet hozzáöntjük. Gyors mozdulatokkal rugalmas tésztává gyúrjuk.
Kanállal vagy nyomózsákkal 12 kis cipót formázunk belőle, majd sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
A töltelékhez a vajat a tört fokhagymával összekeverjük. A petrezselymet megmossuk, papírtörlővel leitatjuk, összevagdaljuk és a vajhoz adjuk.
Meglisztezett ujjunkkal minden cipó közepét benyomjuk. A mélyedéseket fokhagymás vajjal megtöltjük. A tészta széleit kissé felnyomkodjuk, a vajra hajtjuk, nehogy a töltelék sütés közben kifolyjon. A cipókat egy kevés tengeri sóval meghintjük.
A sütő középső rácsára tolva 15-20 percig sütjük. Rácsra téve hagyjuk kicsit hűlni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre